Projekcije filma:

petek, 25. oktober, 18.30

sobota, 26. oktober, 18.30

nedelja, 27. oktober, 18.30

sreda, 30. oktober, 20.00

Nič kalorij

Club Zero

Jessica Hausner, Avstrija / VB / Nemčija / Francija / Danska / Turčija / ZDA / Katar / BiH, 2023, 110 min, komedija / triler

Profesorica Novak naj bi na elitnem internatu predavala o osveščenem prehranjevanju, vendar gredo stvari v zelo napačno smer ... Film, ki z mračno ironijo razkriva mehanizme manipulacije in se sprašuje o vzdržnosti našega potrošniškega načina življenja. Nominacija za zlato palmo v Cannesu.

Nič kalorij prikazuje profesorico, ki obvladuje zavest svojih bogatih dijakov s pomočjo deliričnega nauka sekte, katere cilj je pobrati čim več denarja z računov njihovih staršev.

Film, ki z mračno ironijo razkriva mehanizme manipulacije in se sprašuje o vzdržnosti našega načina življenja. Aktualne teme prekomerne potrošnje, ekologije in preizpraševanja našega načina življenja so osnova te drame, ki raziskuje tudi družinske vezi – odsotne ali površinske.

Zgodba 

Ko se gospa Novak pridruži ekipi profesorjev elitnega mednarodnega internata, nihče ne sluti, da bi lahko šel razvoj dogodkov v napačno smer. Študentom naj bi predavala o osveščenem prehranjevanju, vendar njena načela postajajo ekstremna. S prepričevanjem, da je ključ do zdravja jesti čim manj, skorajda sektaško vpliva na svojih pet mladih dijakov, ki jih postopoma popolnoma odtuji celo od lastnih staršev.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj