Projekcije filma:

sobota, 2. november, 18.15

nedelja, 3. november, 18.15

sreda, 6. november, 20.00

petek, 8. november, 18.15

nedelja, 10. november, 18.15

Nekaj malenkost drugačnega

Un p'tit truc en plus

Artus, Francija, 2024, 99 min, komedija

Da bi pobegnila pred policijo, se roparja (oče in sin) zatečeta v poletni tabor za mlade z duševnimi motnjami, kjer se izdajata za enega izmed varovancev in njegovega specialnega vzgojitelja … Srčno komedijo so navdihnili resnični dogodki. Najbolj gledan film leta 2024 v francoskih kinematografih!

Francoska kino uspešnica!

Zgodba 

Da bi pobegnila pred policijo, sta roparja, sin in oče, prisiljena iskati zatočišče v poletnem taboru za mlade odrasle z duševnimi motnjami, pri čemer se izdajata za enega izmed varovancev in njegovega specialnega vzgojitelja. To je začetek težav in izjemne življenjske izkušnje, ki ju bo za vedno spremenila. Film je delno navdahnjen z resničnimi dogodki, kar mu daje dodaten čustveni pečat in globino.

O filmu 

Film se ponaša z edinstveno zasedbo, saj mnogi igralci, ki upodabljajo mlade odrasle z duševnimi motnjami, niso profesionalni igralci, kar prinaša občutek realnosti in iskrenosti v njihove nastope. Kljub resnim temam film združuje čustveno globino z nepričakovanim humorjem, kar dela dogodivščine očeta in sina tako srčne kot zabavne.

Nekaj malenkost drugačnega je najbolj gledan film v francoskih kinematografih leta 2024 in je prejel pozitivne ocene kritikov zaradi uravnotežene upodobitve invalidnosti in načina, kako se spopada s družbenimi tabuji tako s humorjem kot sočutjem.

Igrajo

Victor Artus Solaro, Clovis Cornillac, Alice Belaïdi, Marc Riso, Céline Groussard, Gad Abecassis, Ludovic Boul, Stanislas Carmont, Marie Colin, Thibaut Conan, Mayane Sarah El Baze, Théophile Leroy, Boris Pitoëff, Sofian Ribes, Arnaud Toupense, Benjamin Vandewalle

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj