Projekcije filma:

četrtek, 16. januar, 20.00

Živiva v času

We Live in Time

John Crowley, Francija / Velika Britanija, 2024, 108 min, romantična drama

Čustven in srce parajoč film. Pripravite robčke!

Nadebudna kuharica Almut (Florence Pugh), katere kariera je v vzponu, in nedavno ločeni Tobias (Andrew Garfield) ugotovita, da se njuno življenje za vedno spremeni, ko ju naključno srečanje združi v globoko ganljivi romanci. Skozi utrinke njunega skupnega življenja (zaljubljenost, gradnja doma, ustvarjanje družine) se razkrije težka resnica, ki zamaje njune temelje. Ko se podata na zahtevno pot, se naučita ceniti prav vsak trenutek! Zgodba prikazuje razvoj njunega odnosa v desetih letih, vse do trenutka, ko Almut zboli za rakom.

Domiselno strukturirana romanca išče odgovore na vprašanje, kako kar najbolje izkoristiti čas na tem svetu. Film je režiral John Crowley (znan po filmih Brooklyn, Fant A, Intermission, The Goldfinch, scenarij je za StudioCanal razvil Nick Payne, izvršni producent pa je Benedict Cumberbatch. Romantična komična drama je premiero doživela septembra na mednarodnem filmskem festivalu v Torontu.

Super par
Tako kot sta se Emily Blunt in Ryan Gosling predstavila skupaj na letošnji podelitvi oskarjev in napovedala svoj film Kaskader, tako sta se predstavila tudi Pugh in Garfield. Florence Pugh je trenutno ena najboljših mladih igralk. Zaslovela je z vlogo v grozljivki Midsommar, kmalu zatem pa je prejela nominacijo za oskarja v filmu Čas deklištva v režiji Grete Gerwig. Spomnimo, Andrew Garfield je zaslovel kot naslednik Tobeya Maguireja v vlogi Spidermana. Po tem je še naprej užival v dramskih vlogah. Britanski igralec ima za seboj dve nominaciji za oskarja (za vlogo v filmih Greben rešenih Mela Gibsona in tick tick… Boom! Lina-Manuela Mirande).

Andrew Garfield o Tobiasu
Tobias, ki je bil sprva znan Almut le kot Weetabix Man, je duhovit, strasten, a odločno zadržan nedavni ločenec, ki se je posvetil svoji karieri podjetju za žitarice. Toda dvakratni nominiranec za oskarja Garfield v vlogo vnese osvežujoč pogled na moškost ljubezenske zgodbe – vlogo skrbnega, podpirajočega, čeprav rahlo zmedenega snubca, tistega, ki na koncu v največji užitek v svojem življenju dovoli svoji partnerki sijati.

Florence Pugh o Almut
Kot pravi sama igra »londonsko dekle, ki poskuša le uspeti v življenju.« Almut, ki je nadnaravno multitalentirana, se ne boji imeti visoka pričakovanja, noče biti uokvirjena in vztraja pri tem, da ima veliko prostora za razmislek. Vse to bi lahko predstavljalo nepremagljive ovire za dolgoročno razmerje, vendar njena čustva do Tobiasa oba ženejo, da najdeta načine za nenehno povezovanje svojih svetov. Tudi ko njen naglo pade v kaos! Da se je uprla melanholiji je zvezdnica, znana po svojih kameleonskih sposobnostih v filmih Lady Macbeth, Midsommar in Oppenheimer, vnesla v lik Almut veselje do življenja z veliko mero občutka.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj